تونل برفی ازنا (راهنمای سفر + تصاویر)

در این مطلب تونل برفی ازنا، واقع در استان لرستان، به طور کامل معرفی شده است. با خواندن این مطلب با ویژگی‌های تونل برفی کمندان ازنا و راهنمای سفر به آن آشنا خواهید شد و تصاویری از این طبیعت جذاب مشاهده خواهید کرد.

 

تونل برفی ازنا
تونل برفی ازنا | عکس از مهدی نورمحمدی

تونل برفی ازنا در قلب آلپ ایران

تونل برفی ازنا، یکی از جاهای دیدنی شهرستان ازنا و یکی از زیباترین جاذبه‌های گردشگری استان لرستان می‌باشد. این تونل با عرض ۱۰ و ارتفاع ۳ متر، در اثر انباشته‌شدن برف و یخ در فصل سرما و آب‌شدن آن‌ها در فصل بهار و تابستان ایجاد می‌شود. این پدیده جالب و شگفت‌انگیز باعث تشکیل یک راهرو برفی زیبا و شبیه به تونل در پایین شکاف دره می‌شود. پس از رسیدن به تونل برفی ازنا، شما به دنیایی از زیبایی‌ها و شگفتی‌های طبیعت شهرستان ازنا فرو می‌روید.

تونل برفی ازنا تقریبا ۸۰۰ متر طول دارد که از سراشیبی دره تا برف‌های ارتفاعات بالاتر امتداد می‌یابد و یک تجربه بی‌نظیر در قلب رشته‌کوه اشترانکوه آلپ ایران را به شما ارائه می‌دهد. تونل برفی ازنا در واقع قسمتِ پایین‌دستِ یخچال طبیعی واقع در این بخش اشترانکوه است. با ورود به این تونل شگفت‌انگیز، به دنیایی از درون برف سفر و زیبایی‌های ناب طبیعت را تجربه خواهید کرد.

 

تونل برفی ازنا
تونل برفی ازنا | عکس از صفحه اینستاگرام azna.travel

 

 

نحوه شکل‌گیری تونل برفی ازنا

تونل برفی ازنا نتیجه انباشته‌شدن هزاران تن یخ و برف در یکی از دره‌های دامنه اشترانکوه در روستای کمندان به نام «ازنادره» است. در فصل زمستان و در اثر بارش‌های سنگین برف در اشترانکوه، توده عظیمی از یخ و برف شکل می‌گیرد و با پایان زمستان و گرم‌شدن هوا در فصل بهار و تابستان، زیر این توده عظیم برف به مرور آب می‌شود و یک تونل جذاب و دیدنی را ایجاد می‌کند. این پدیده منحصربه‌فرد، باعث شکل‌گیری یک شاهکار طبیعی به نام تونل برفی ازنا شده است.

 

نحوه شکل گیری تونل برفی ازنا
تونل برفی ازنا | عکس از صفحه اینستاگرام milad_jokar1

بهترین فصل برای بازدید از تونل برفی ازنا

بهترین زمان برای بازدید از تونل برفی ازنا، فصل بهار است، اما در تابستان و پاییز هم می‌توان به تونل برفی رفت. این فصول با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه ازنا انتخاب شده‌اند. در این فصول، شما می‌توانید از زیبایی‌های منحصربه‌فرد تونل برفی ازنا لذت ببرید. 

 

ابتدای مسیر تونل برفی ازنا | عکس از صفحه اینستاگرام milad_jokar1

به طور کلی از اوایل بهار است که شکل‌گیری تونل برفی آغاز می‌شود. معمولا تونل برفی تا پایان تابستان و اوایل پاییز پابرجا است و بعد از آن به دلیل آب‌شدن توده‌های برف، دیگر اثری از این تونل نخواهد بود.

طبیعت مسیر تونل برفی ازنا در فصل بهار
طبیعت مسیر تونل برفی ازنا در فصل بهار | عکس از مینا کریمی

آدرس دقیق تونل برفی ازنا

آدرس دقیق تونل برفی ازنا کجاست؟ برای رسیدن به تونل برفی کمندان، از شهرستان ازنا به سمت میدان راه‌آهن حرکت کنید. با پیروی از تابلوهای راهنما، به سمت روستای گردشگری دره تخت در جنوب ازنا هدایت شوید. پس از طی کردن مسافتی حدود 10 کیلومتر، به روستای دره تخت و دامنه‌های اشترانکوه خواهید رسید. سپس، از این نقطه به سمت شرق حرکت کرده و پس از عبور از روستاهای نصرت‌آباد و سیاوش‌آباد، به روستای سرسبز کمندان بروید. 

کمندان شهرستان ازنا
منطقه کمندان ازنا | عکاس مجید شیرازی

تا روستای کمندان می‌توانید از خودروی شخصی استفاده کنید. پس از آن باید به سمت اشترانکوه و ازنادره حرکت کنید. مسیر پیاده‌روی و کوه‌پیماییِ تقریبا 2 تا 3 ساعته تا تونل برفی ازنا، پیش روی شما خواهد بود.

ابتدای مسیر تونل برفی ازنا
ابتدای مسیر تونل برفی ازنا | عکس از صفحه اینستاگرام sahar.danyal.trips

مسیر تونل برفی کمندان ازنا، از کنار رودخانه‌ای که ارتفاعات اشترانکوه سرچشمه می‌گیرد، عبور می‌کند و شیب مسیر نسبتا ملایم است. در این مسیر کوهستانی و ماجراجویانه، باید صخره‌های زیادی را پشت سر بگذارید و چند بار از روی رودخانه خروشان عبور کنید تا به تونل برفی ازنا برسید.

 

گردشگران در مسیر تونل برفی ازنا
گردشگران در مسیر تونل برفی ازنا | عکس از صفحه اینستاگرام mehdi.kord
مسیر تونل برفی ازنا
مسیر تونل برفی ازنا | عکس از صفحه اینستاگرام sahar.danyal.trips
مسیر تونل برفی ازنا
مسیر تونل برفی ازنا | عکس از صفحه اینستاگرام sahar.danyal.trips
انتهای مسیر تونل برفی ازنا
انتهای مسیر تونل برفی ازنا | عکس از صفحه اینستاگرام milad_jokar1
تونل برفی ازنا | عکس از صفحه اینستاگرام milad_jokar1

 

نکات ایمنی در بازدید از تونل برفی ازنا

در بازدید از تونل برفی لرستان، شهرستان ازنا، به امنیت خود و دیگران توجه کافی داشته باشید. مسیر رسیدن به تونل برفی از شکاف کوه می‌گذرد و رودخانه نیز در کنار مسیر جریان دارد. بنابراین توجه به نکات زیر بسیار مهم و ضروری است:

1- در طول مسیر، مراقب جریان رودخانه در مسیر باشید.

2- برای کوه‌پیمایی در مسیرهای کوهستانی از کفش مناسب استفاده کنید.

3- توصیه می‌شود برای مقابله با سرمای تونل برفی، لباس گرم و مناسب را به همراه داشته باشید.

4- ورود به داخل تونل (به خصوص در فصل تابستان) بسیار پر ریسک و خطرناک است و حتی ممکن است به قیمت جان افراد تمام شود؛ بنابراین از ورود به تونل برفی خودداری کنید. این‌گونه تونل‌ها به هیچ عنوان امن نیستند و هر لحظه امکان دارد در اثر گرمای هوای فرو بریزند.

5- در زمان بازدید از تونل برفی، از رفتن بر روی سقف تونل خودداری کنید، این کار می‌تواند سبب ریزش تونل گردد. 

6- در طول سفر، به محیط زیست احترام بگذارید تا از طرف شما هیچ‌گونه آسیبی به آن وارد نشود. قدردانی شما از این طبیعت زیبا همین است که به آن احترام بگذارید.

 

تونل برفی ازنا
تونل برفی ازنا | عکس از صفحه اینستاگرام ebi.ebz

جمع بندی: تجربه‌ای جذاب در قلب اشترانکوه

در این مطلب، تونل برفی ازنا واقع در استان لرستان، منطقه کمندان به طور کامل معرفی و زیبایی‌های آن به تفصیل توصیف شد. نحوه شکل‌گیری این تونل به دلیل انباشته‌شدن برف و یخ در دامنه اشترانکوه تشریح گردید. همچنین بهترین فصل‌ها برای بازدید از تونل برفی ازنا و مسیر رفتن به آن به همراه راهنما و نکات ایمنی مورد بررسی قرار گرفت. علاقه‌مندان به سفر به طبیعت شهرستان ازنا با مطالعه این مطلب با تونل برفی ازنا و نحوه سفر به این اثر طبیعی جذاب آشنا شوند.

 

تونل برفی ازنا

  

تونل برفی ازنا واقع در دره ازنادره، منطقه کمندان، شهرستان ازنا، یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری ازنا می‌باشد. این منطقه با پوشش گیاهی متنوع، چشمه‌ها و آب‌های جاری و همچنین حیوانات وحشی نظیر خرس و بز، جذابیت زیادی برای بازدیدکنندگان به همراه خواهد داشت. صخره‌های عمودی و مرتفع دره ازنادره به همراه چشم‌اندازهای طبیعی و دلنشین که تونل برفی ازنا را در دل خود جای داده است، یک تجربه بی‌نظیر را برای علاقمندان به طبیعت فراهم می‌کند. 

 

کمندان و ابتدای مسیر تونل برفی ازنا | عکس از صفحه اینستاگرام goli_eco

 

اگر قصد بازدید از تونل برفی ازنا را دارید، به یاد داشته باشید که شکار در این منطقه ممنوع است. البته این نکته را فراموش نکنیم که مهم‌ترین راه برای تشکر از طبیعت و زیبایی‌های آن این است که کوچکترین آسیبی به آن وارد نکنیم و هیچ زباله‌ای را در هیچ کجای طبیعت رها نکنیم.